Cyberangreb

SolarWinds og Hafnium - Hvad vi kan lære af de to største cyberangreb i 2020-2021

Oveni i en global pandemi med coronavirus er der kommet en global pandemi med computervirus: De omfattende SolarWinds- og Hafnium/Exchange-angreb i 2020/2021 viser alvoren i kædehack – og den er skræmmende. Listen af ramte virksomheder vokser, og oprydningsarbejdet bliver enormt i Danmark og globalt.

Læs artiklen fra Kromann Reumert her.

(6. april 2021)

Overblik over ransomware gangs

Cyberangrebsformen, ransomware, er stigende i popularitet hos hackerne. I et ransomware går hackeren ind og stjæler data fra en virksomhed og krypterer det, sådan at virksomheden ikke længere kan få adgang. Derefter kræves en løsesum for at “låse op” for dataen. Der er desværre ingen garantier for, at hacker gruppen frigiver data eller, at de ikke har lækket ens data allerede.

På linket nedenfor kan I finde en liste af ransomware “leak sites”, med et index over aktive hackergrupper. Hvis man bliver ramt af et ransomware attack fra en hackergruppe på listen skal man således behandle det som et klassisk data breach.

Læs mere om ransomware attacks og find listen her: https://www.zdnet.com/article/heres-a-list-of-all-the-ransomware-gangs-who-will-steal-and-leak-your-data-if-you-dont-pay/

(21. april 2020)

Hackere har taget Danish Agros IT-system som gidsel

Danish Agro er blevet ramt af et målrettet ransomware angreb. Kontakt til myndighederne og eksterne specialister og teknikere er taget. For nu vil kommunikationsdirektør, Søren møgelvang Nielsen, ikke kommentere på om de har tænkt sig at betale løsesummen.

Læs hele artiklen fra Landbrugsavisen her: https://landbrugsavisen.dk/hackere-har-taget-danish-agros-it-system-som-gidsel

(20. april 2020)

Cyberangreb giver milliardudgifter til ISS

I starten af 2020 var ISS offer for et hackerangreb. I en meddelse til fondsbørsen, gjorde ISS status over angrebet og genopretningsarbejdet. ISS forventer udgifter på 300-500 mio. kr til genopretning og fastholdelse af driften samt nedskrivninger på it-systemer på 350 mio. kr og udgifter på 150-300 mio. kr til genopretning af systemerne.

Læs hele artiklen fra ITWatch her: https://itwatch.dk/ITNyt/Brancher/Sikkerhed/article12025033.ece

Læs også ISS egen pressemeddelse om angrebet her:  https://www.issworld.com/press/news/2020/03/20/updates-covid-19-it-security-incident-outlook-and-ordinary-dividend

(20. marts 2020)