Aktiviteter i Center for Cyberkompetencer

Kommende arrangementer

Ransomware − den nye cybertrussel
Torsdag den 16. september 2021, kl. 09.00 – 11.30. Sted: Kromann Reumert, København
Tirsdag den 21. september 2021, kl. 15.00 – 17.30. Sted: Kromann Reumert, Århus

Ransomware er de sidste 10 år gået fra at være en økonomisk gene til at være den mest gennemgribende cybertrussel for alle virksomheder og organisationer. Undersøgelser viser, at antallet af ransomwareangreb stiger eksplosivt, og at omkostningerne til tab af produktion, data og omdømme kan være katastrofale for den enkelte virksomhed − for slet ikke at tale om den massive udfordring, det udgør for den nationale og økonomiske sikkerhed.

Udviklingen sætter en tyk streg under nødvendigheden af, at hele organisationen − fra bestyrelse og direktion til IT, jura, compliance mv. − behandler cybertruslen som et kerneproblem og ikke en underordnet udfordring.

På konferencen sætter vi fokus på:

• hvordan ransomwareangreb gennemføres og hvorfor problemet er blevet så voldsomt
  • hvad man kan gøre for at beskytte sig, og hvad man bør gøre, hvis man bliver ramt
  • dilemmaer og overvejelser i forhold til betaling af løsepenge
  • rammerne for bestyrelsens og direktionens opgaver og ansvar, herunder i lyset af den kommende EU regulering (NIS2)
  • muligheden for risikoafdækning gennem bl.a. risikoanalyser, kontrakter og forsikringer.

Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Onsdag den 22. september 2021, kl. 08.00 – 10.45. Sted: Aalborg i samarbejde med AAU og Nordea

Dagsorden er på vej.

Tidligere arrangementer (2021)

Konference: Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Den 13. september 2021   |   Sted: Herning i samarbejde med Nordea

Udviklingen af cyberangreb har betydet, at cyber- og informationssikkerhed er rykket ind som et uundgåeligt tema på direktions- og bestyrelsesmøderne i alle danske virksomheder. På dagen kunne man høre indlæg af Jacob Herbst, CTO og Partner Dubex, Anne Duedahl, Head of Cybersecurity Governance and Product Management, Siemens Gamesa, Palle Jensen-Vinstrup, Erhvervsassurandør Topdanmark, Rasmus Norup, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Webinar: Cyber- og informationssikkerhed på det strategiske niveau
Den 7. juni 2021   |   Sted: Online

For danske virksomheder er det ikke længere et spørgsmål OM man bliver ramt af et cyberangreb, men HVORNÅR. Cyberangrebene på henholdsvis Maersk og Demant og mange andre større eller mindre virksomheder har fyldt meget i mediebilledet de sidste par år. Udviklingen har betydet at cyber- og informationssikkerhed er rykket ind som et uundgåeligt tema på direktions- og bestyrelsesmøderne i danske virksomheder. Men hvilken viden om og kendskab til cyber- og informationssikkerhed bør man have som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder? Og hvordan arbejder man bedst med cyber- og informationssikkerhed på et strategisk plan?

Tidligere arrangementer (2020)

Webinar: Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Den 8. december 2020   |   Sted: Online

På dagen kunne man høre indlæg om; Det aktuelle trusselsbillede for danske virksomheder af Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed og Klaus Munch Kjøller, PwC; Test din virksomhed – Red Team Tests – af Claus Vesthammer, Improsec; Bestyrelsesansvar af Søren Skibsted, Kromann Reumert; De opdaterede vejledninger, anbefalinger og appendiks til bestyrelser af Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer og Søren Skibsted, Kromann Reumert. Den efterfølgende debat blev faciliteret af Jan Damsgaard, CBS.

Webinar: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 17. juni 2020   |   Sted: Online i samarbejde med Jyske Bank

På dagen kunne man høre indlæg om risikobilledet set i lyset af COVID-19 af Troels Ørting, World Economic Forum. Din personlige sikkerhed af Keld Norman, Dubex og få vejledning til hvad du kan gøre i din virksomhed af Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Webinar: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 10. juni 2020   |   Sted: Online

Konference: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 6. februar 2020   |   Sted: CBS, Frederiksberg

På dagen kunne man bl.a. høre indlæg fra Troels Ørting, World Economic Forum, Christian Pedersen, Demant, Torben Laustsen, Danish Cyber Defence, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromann Reumert samt Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed.

Konference: Cybersikkerhed for bestyrelser – Vest
Den 29. januar 2020   |   Sted: Aalborg Universitet

På dagen kunne man høre indlæg fra Troels Ørting, World Economic Forum, Keld Norman, Dubex, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromann Reumert.

Derudover bød dagen på en paneldebat med Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed, Jacob Herbst, Dubex, Kurt Rasmussen, IBM Security Services, Klaus Hansen Ravn, PWC. Debatten var faciliteret af Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet.

Tidligere arrangementer (2019)

Åbningskonference: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 17. december 2019   |   Sted: CBS, Frederiksberg

På dagen kunne man få en introduktion til projektet af Marianne Philip, Kromann Reumert og Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet.
Derudover kunne der høres indlæg fra Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond, Christian Pedersen, Demant, Troels Ørting, World Economic Forum, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromman Reumert, Jørgen Bardenfleth fmd. Dubex og Advisory Board i BFs Center for Cyberkompetencer samt Lars Frelle-Petersen, DI og Advisory Board i BFs Center for Cyberkompetencer.

Samt en panel debat med Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed, Kaja Narum, IBM, Jacob Herbst, Dubex og Mads Nørgaard Madsen, Pwc.