Aktiviteter i Center for Cyberkompetencer

Kommende arrangementer

Cybersikkerhed i produkter
Tirsdag den 24. januar 2023 kl. 15 – 17, i samarbejde med Dansk Standard |  Sted: CBS

Få inspiration til, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder kan sikre dig, at der er styr på cyber- og informationssikkerheden i en organisation og dens produkter.

Tidligere åbne arrangementer (2022)

Cybersikkerhed for bestyrelser
Onsdag den 7. december 2022 kl. 16.00 – 18.20, i samarbejde med Bestyrelsesforeningen |  Sted: CBS

Cybersikkerhed for bestyrelser
Torsdag den 17. november 2022 kl. 8.30-12.00, i samarbejde med Nordea |  Sted: CBS

Cybersikkerhed for bestyrelser
Mandag den 14. november 2022 kl. 15 – 17, i samarbejde med PwC & Dansk Standard |  Sted: CBS

På dette arrangement får du et indblik i risikostyring og rapportering i forhold til cyber- og informationssikkerhed set fra ledelsens og bestyrelsens perspektiv. Dagens indlæg giver inspiration til, hvordan man konkret kan gribe risikostyring an, og hvordan man kobler risikostyring og rapportering.

Cybersikkerhed for bestyrelser – workshop
Tirsdag den 8. november 2022 kl. 8.30 – 17.00, i samarbejde med Jyllandsposten |  Sted: Århus

Center for Cybersikkerheds nyeste vurdering af cybertruslen mod Danmark tegner et mørkt billede: ”Det er meget sandsynligt, at næsten alle danske borgere og virksomheder vil blive udsat for forsøg på cyberkriminalitet.”. Cyberangreb er i stand til at standse vigtig infrastruktur, tilgå eller tilbageholde følsomme data, og kan gøre virksomheder sårbare på mange måder. Det akutte spørgsmål er derfor, hvordan danske virksomheder beskytter sig selv mod potentielle angreb?

Til konferencen vil I som virksomhed få værktøjer, strategier og erfaringer, der gør jer i stand til at arbejde håndgribeligt og praktisk med jeres cybersikkerhedsstrategi.

Lancering – Anbefalinger til Styrkelse af Cyberkompetencer version 4.0
Onsdag den 26. oktober 2022 kl. 15 – 18 |  Sted: Dubex, Herlev

Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer udgiver en ny vejledning med konkrete anbefalinger til topledelsens strategiske risikostyring af cybersikkerhed. Vejledningen er resultatet af en omfattende opdatering af den eksisterende vejledning (oprindelig udgivet i 2019) foretaget med nogle af de mest erfarne eksperter og rådgivere indenfor bestyrelsesarbejde og cybersikkerhed i Danmark.

Dansk Standards Cyberdag
Torsdag den 29. september 2022 kl. 14 – 17 |  Sted: Dansk Standard

Bliv inspireret til, hvordan du kommer hackere og it-kriminalitet i forkøbet på Dansk Standards cyberdag, og glæd dig til en række spændende oplæg, videndeling og networking.

Før den nationale cybersikkerhedsmåned løber af stablen i oktober, får du mulighed for at tyvstarte med en eftermiddag i cyber- og informationssikkerhedens tegn fyldt med inspirerende oplæg og gode muligheder for at netværke.

Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne – konference med Nordea
Torsdag den 22. september 2022 kl. 8 – 11, i samarbejde med Nordea |  Sted: Nordea Århus

Konferencen giver et helt opdateret trusselsbillede på cyberområdet. Der vil være gennemgang af en hændelse i en dansk virksomhed og blive givet gode råd og perspektiver omkring bestyrelsens opgaver og ansvar i forhold til virksomhedens cybersikkerhed og -modstandskraft.

Styrk din forståelse af de strategiske aspekter af cybersikkerhed – både mht. forebyggelse og selve hændelsen.

Sådan styrker du modstandsdygtigheden i din virksomhed
Tirsdag den 30. august 2022 (rykket fra 7. juni) kl. 15 – 17, i samarbejde med Dansk Standard |  Sted: CBS og virtuelt

Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med modstandsdygtighed i din virksomhed og ikke mindst med cybersikkerhed for at ruste virksomheden mod uforudsete hændelser.

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut | Cyber- og informationssikkerhed for virksomheder
Torsdag den 12. maj 2022 kl. 9.30 – 15.00, DI |  Sted: H.C. Andersens Boulevard 18

Dubex Summit 2022

Mandag den 4. april 2022 kl. 8.30 – 18.00  |   Sted: Tivoli Hotel & Congress Center

Dubex afholder årligt et summit om cybersikkerhed. Konferencen er aktuel for alle der arbejder professionelt med cyber- og informationssikkerhed – og har indlæg både på teknisk og ledelsesniveau, samt indslag om bestyrelsesperspektivet ved Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

“Det sidste år har budt på en hæsblæsende udvikling på sikkerhedsområdet. Programmet er derfor igen i år spækket med ny og højaktuel viden, cases og spændende erfaringer fra virkeligheden, der inspirerer til hvordan du bedst håndterer morgendagens udfordringer.”

Bemærk: Der er betaling for at deltage i summit

Cybersikkerhed for bestyrelser i samarbejde med Tryg
Mandag den 21. marts 2022   |   Sted: CBS og virtuelt i samarbejde med Tryg

Tidligere åbne arrangementer (2021)

Cybersikkerhed for bestyrelser i 2022
Onsdag den 8. december 2021   |   Sted: CBS og virtuelt

Cybersikkerhed for bestyrelser og virksomhedsledere: Introduktion til vejledning, standarder og mærkningsordningen i Danmark.
Tirsdag den 9. november 2021   |   Sted: CBS og virtuelt i samarbejde med Dansk Standard, Mærkningsordningen, DI-digital, Dansk Erhverv mfl.

Har bestyrelsen et skærpet ansvar for styring af cyberrisici?
Tirsdag den 26. oktober 2021   |   Sted: Online i samarbejde med CFCS, Kromann Reumert mfl.

Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Den 22. september 2021   |   Sted: Aalborg i samarbejde med AAU og Nordea

Konferencen gav et opdateret trusselsbillede på cyberområdet. Der var gennemgang af en hændelse i en dansk virksomhed og gav gode råd og perspektiver omkring bestyrelsens opgaver og ansvar i forhold til virksomhedens cybersikkerhed og -modstandskraft. På konferencen var der indlæg med professor Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet; kommerciel direktør Kristian Bluhme, Mogens Daarbak; erhvervsassurandør Jimmy Hansen, Topdanmark; områdedirektør erhverv Finn Norsker, Nordea; projektdirektør Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Ransomware − den nye cybertrussel

Den 16. september 2021   |   Sted: Kromann Reumert, København
Den 21. september 2021   |   Sted: Kromann Reumert, Århus

På konferencen var der fokus på hvordan ransomwareangreb gennemføres og hvorfor problemet er blevet så voldsomt. Hvad man kan gøre for at beskytte sig, og hvad man bør gøre, hvis man bliver ramt. Dilemmaer og overvejelser i forhold til betaling af løsepenge. Rammerne for bestyrelsens og direktionens opgaver og ansvar, herunder i lyset af den kommende EU regulering (NIS2). Muligheden for risikoafdækning gennem bl.a. risikoanalyser, kontrakter og forsikringer. På konferencen var der indlæg af partner Søren Skibsted, Kromann Reumert; partner Christel Teglers, Kromann Reumert; CTO og partner Jacob Herbst, Dubex; projektdirektør Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Konference: Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Den 13. september 2021   |   Sted: Herning i samarbejde med Nordea

Udviklingen af cyberangreb har betydet, at cyber- og informationssikkerhed er rykket ind som et uundgåeligt tema på direktions- og bestyrelsesmøderne i alle danske virksomheder. På dagen kunne man høre indlæg af Jacob Herbst, CTO og Partner Dubex, Anne Duedahl, Head of Cybersecurity Governance and Product Management, Siemens Gamesa, Palle Jensen-Vinstrup, Erhvervsassurandør Topdanmark, Rasmus Norup, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Webinar: Cyber- og informationssikkerhed på det strategiske niveau
Den 7. juni 2021   |   Sted: Online

For danske virksomheder er det ikke længere et spørgsmål OM man bliver ramt af et cyberangreb, men HVORNÅR. Cyberangrebene på henholdsvis Maersk og Demant og mange andre større eller mindre virksomheder har fyldt meget i mediebilledet de sidste par år. Udviklingen har betydet at cyber- og informationssikkerhed er rykket ind som et uundgåeligt tema på direktions- og bestyrelsesmøderne i danske virksomheder. Men hvilken viden om og kendskab til cyber- og informationssikkerhed bør man have som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder? Og hvordan arbejder man bedst med cyber- og informationssikkerhed på et strategisk plan?

Tidligere åbne arrangementer (2020)

Webinar: Cybersikkerhed i bestyrelseslokalerne
Den 8. december 2020   |   Sted: Online

På dagen kunne man høre indlæg om; Det aktuelle trusselsbillede for danske virksomheder af Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed og Klaus Munch Kjøller, PwC; Test din virksomhed – Red Team Tests – af Claus Vesthammer, Improsec; Bestyrelsesansvar af Søren Skibsted, Kromann Reumert; De opdaterede vejledninger, anbefalinger og appendiks til bestyrelser af Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer og Søren Skibsted, Kromann Reumert. Den efterfølgende debat blev faciliteret af Jan Damsgaard, CBS.

Webinar: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 17. juni 2020   |   Sted: Online i samarbejde med Jyske Bank

På dagen kunne man høre indlæg om risikobilledet set i lyset af COVID-19 af Troels Ørting, World Economic Forum. Din personlige sikkerhed af Keld Norman, Dubex og få vejledning til hvad du kan gøre i din virksomhed af Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Webinar: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 10. juni 2020   |   Sted: Online

På dagen kunne man høre indlæg om risikobilledet set i lyset af COVID-19 af Troels Ørting, World Economic Forum. Din personlige sikkerhed af Keld Norman, Dubex og få vejledning til hvad du kan gøre i din virksomhed af Kirsten Hede, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer.

Konference: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 6. februar 2020   |   Sted: CBS, Frederiksberg

På dagen kunne man bl.a. høre indlæg fra Troels Ørting, World Economic Forum, Christian Pedersen, Demant, Torben Laustsen, Danish Cyber Defence, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromann Reumert samt Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed.

Konference: Cybersikkerhed for bestyrelser – Vest
Den 29. januar 2020   |   Sted: Aalborg Universitet

På dagen kunne man høre indlæg fra Troels Ørting, World Economic Forum, Keld Norman, Dubex, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromann Reumert.

Derudover bød dagen på en paneldebat med Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed, Jacob Herbst, Dubex, Kurt Rasmussen, IBM Security Services, Klaus Hansen Ravn, PWC. Debatten var faciliteret af Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet.

Tidligere åbne arrangementer (2019)

Åbningskonference: Cybersikkerhed for bestyrelser
Den 17. december 2019   |   Sted: CBS, Frederiksberg

På dagen kunne man få en introduktion til projektet af Marianne Philip, Kromann Reumert og Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet.
Derudover kunne der høres indlæg fra Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond, Christian Pedersen, Demant, Troels Ørting, World Economic Forum, Søren Skibsted og Christel Teglers, Kromman Reumert, Jørgen Bardenfleth fmd. Dubex og Advisory Board i BFs Center for Cyberkompetencer samt Lars Frelle-Petersen, DI og Advisory Board i BFs Center for Cyberkompetencer.

Samt en panel debat med Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed, Kaja Narum, IBM, Jacob Herbst, Dubex og Mads Nørgaard Madsen, Pwc.